DracheAvlsmål - Den klassiske cob

Avlsmål - Den klassiske cob - Sponsor

På Mailund finder du Welsh Cobs avlet med udgangspunkt i gamle walisiske tanker og traditioner om ponyavl. Vi hylder således den klassiske "stærke" cob, hvor de racetypiske karaktertræk forenes med et korrekt eksteriør, en stærk psyke, en kraftfuld, taktfast og fri bevægelse samt en naturlig og udtryksfuld udstråling. Vores avl bygger på de bedste walisiske blodlinier fra hæderskronede stutterier inden for cobavl.

Særligt er en vægtning af blodlinier, der kan føres tilbage til avlsmatadorer som Tapton Rachael, Tydfil Magic Princess, Ebbw Victor, Nebo Black Magic og sidstnævntes far Pentre Eiddwen Comet helt centrale i vores avl – en strategi, der har vist sig at virke!

Vi driver ponyavl i hobbyregi med et professionelt og passioneret forhold til racen og dyrene. Således opfostres en Mailund cob i store åbne og rummelige bokse med hensyntagen til hestens naturlige sociale og fysiske behov. Vi fastholder principper for "good horsemanship" og fravænner eksempelvis helst føl i hold, ligesom alle vore dyr, hver morgen, lukkes ud på store folde sammen med staldens øvrige kammerater. Hvert år udstiller vi ved shows såvel i Danmark som i udlandet, dog fortinsvis til shows, hvor udstillere tilbydes at købe bokse - et privilegium, vi synes, vore ponyer fortjener! Den typiske Mailund cob måler omkring 148 cm i stang.

Flere af Mailunds cobs sælges til brug i sportens verden, hvor særligt det gode temperament og den takfaste og fri bevægelse har været kernen i den glæde, vi møder hos vore købere. De senere år har vi lejlighedsvist kunne tilbyde redne cobs af egen avl til salg, dog sælger vi som oftetst afkommet enten som føl eller åring. Det er vores erfaring, at mange af vore købere har draget stor nytte af det bånd, der skabes mellem hest og rytter gennem arbejdet fra jorden, når tilridingen sidenhen påbegyndes.

Landsstævneponyen Mailunds flying Roxie (F: Rotherdale Rhodri M: Mailunds Faith MF:) er i dressurhensende et godt eksempel på, at de blodlinjer vi satser på her på Stutteri Mailund, giver vore ryttere succes i sporten.

Flere af Mailunds afkom anvendes også i køresporten med stor succes, eksempelvis er kusken Niels Shelde og hans spand af Mailundponyer for nyligt udtaget til eliteholdet med henblik på VM i Ungarn i 2019. Det er vi selvsagt meget stolte over!

Salgsdyr listes på hjemmesidens salgslisten, og man er altid velkommen til at kontakte os direkte på 27630830.

Avlsmål - Supreme Champion Mailunds Magic Princess

Supreme Champion Mailunds Magic Princess

Avlsmål - Team Shelde og hans VM-elitespand Mailunds Sir Harrison og Mailunds Magic Johnson

Team Shelde og hans VM-elitespand Mailunds Sir Harrison og Mailunds Magic Johnson

Avlsmål - Ponyernes Matiné - cobhoppen Mailunds Pearl Princess under dagens træning!

Ponyernes "Matiné" - cobhoppen Mailunds Pearl Princess under dagens træning!

 

Vi er på Stutteri Mailund en del af nedenstående:

 

Welsh pony & cob avlen i Danmark

Avlsmål - Welsh pony & cob avlen i Danmark
www.welshponyer.dk

Welsh Pony & Cob Society

Avlsmål - Welsh Pony & Cob Society
www.wpcs.uk.com
  • da
  • en
  • Mailunds Pendragon og Mailunds Magic Johnson på vej til VM 18.07.2023 Niels og Lene - Team Shelde har netop offentliggjort at holdet officielt er udtaget til VM for 2-spand i Holland i slutningen af august. Læs mere under "News"
  • Fra føl til DM! 09.07.2018 Vi glæder os i disse dage over Team Shelde og hans røde Mailundspand med Mailunds Sir Harrison og Mailunds Magic Johnson. DM kvalificeringen er i hus, ligesom Shelde og to-spandet også er udtaget til eliteholdet frem mod VM i Ungarn i 2019!
  • Stort tillykke til Julie Jepsen & Mailunds Hadrian 03.04.2013 Høje procenter og flotte placeringer hører til dagens orden, når Julie og Mailunds Hadrian betræder stævnepladsernes nyrevne dressurbaner! Herfra ønsker vi dem stort tillykke med de flotte resultater og krydser fingre for dem, når de

 
Stutteri Mailund - Logo

Programmeret og hosted af nordicweb