Fra føl til DM!

9. juli 2018

Vi glæder os i disse dage over Team Shelde og hans røde Mailundspand med Mailunds Sir Harrison og Mailunds Magic Johnson. DM kvalificeringen er i hus, ligesom Shelde og to-spandet også er udtaget til eliteholdet frem mod VM i Ungarn i 2019! Her får I lige lidt stemningsbilleder fra Landsstævnet i kørsel på Kærsgaard den 29/6-2018

Foto: Kjeldgaardsfoto.dk


Foto: Egestrøm Photo


Engang var disse røde knægte små følbasser her på Mailund! Dejligt at så mange af vores ponyer skaber glæde i sporten, hvad enten det er kørsel, dressur eller spring! Sådan nogle har vi også i år, da man på marken hos Mailund finder tre skønne unge herrer med selvtilliden helt i top!

Alle efter Trevallion Jacko (Trevallion Stepping Jack x Tapton Rachael by Derwen Telynor). Mon ikke også fremtiden for disse tre bliver spændende? Herunder ses Mailunds The Talisman efter hoppen Kaydence Tallulah (Trevallion Hooch x Crossbrook Angharad II by Ebbw Victor). 

Foto: Mailund


Hans to brødre Mailunds Burberry efter hoppen Ffynnonfelys Victoria (Ebbw Victor x Bronfoel Boneddeges Mai by Gerrig Glory) og Mailunds Jack Daniels efter hoppen Mailunds Queen of Benedict (Menai Sparling Imperial x Valhallas Queen of Hearts by Calerux Black Prince) er mindst ligeså skønne som storebror herover - og alle går de solen sort! Hvad fremtiden bringer for disse tre må tiden vise, men indtil videre er vi godt tilfredse med at have dem i folden her på Mailund!Stort tillykke til Julie Jepsen & Mailunds Hadrian

3. april 2013

Høje procenter og flotte placeringer hører til dagens orden, når Julie og Mailunds Hadrian betræder stævnepladsernes nyrevne dressurbaner! Herfra ønsker vi dem stort tillykke med de flotte resultater og krydser fingre for dem, når de den 28. april starter LA2 og den 11. og 12. maj starter LA2 og LA3. Vi er meget stolte af jer begge!

Mailunds Hadrian og en glad Julie JepsenMailunds Magic Princess - BEST IN SHOW - Fynsk Junishow 

30. juni 2012

Tak til alle jer, som delte denne fantastiske dag med os!


 

FARM FESTIVAL 

31. maj 2012

Med maj kom forårets første Dyrskue - Farm Festival.

Vi deltog med Valhallas Lady Starlight og dommer på dagen var Jørgen Finderup, Århus. Jørgens begejstring for Starlight var stor, og forunden 24 point og ærespræmie modtog vi også følgende flotte beskrivelse under eftermiddagens karakteristik i den store ring:

"Man kunne blot begynder fra en ende af, når man skal beskrive denne hoppes mange kvaliteter, men jeg har valgt at samle det til et udtryk - nemlig at hun er medicin for øjet".

Valhallas Lady Starlight - Farm Festival 2012FARVEL TIL MELODY & EMMA JANE

3. februar 2011

I går kørte vi Melody og Emma Jane op til Tina og Louise - de var ventet med spænding. Vi glæder os til at følge dem på deres vej - ikke mindst Louise, når hun til sommer debuterer som "handler" på sommerens showbaner med sin nye champ!
 
Herudover har vi haft kontakt til Ute Lehmann med henblik på afholdelse af et weekendkursus med hende på Stutteri Mailund i enten juli, august, eller september i år eller næste år alt efter, hvad der er efterspørgsel efter. Det er en unik chance for at arbejde med sin unghest/hest på en anerkendende måde og derved opnå et større fællesskab med hesten.

Vi lægger ridebane, bokse, hus, teltplads mm. gratis til samt sørger for forplejning. Herved bliver prisen for de otte deltagende heste med ejer 2000 kr. (foder skal dog selv medbringes) - herudover bliver der mulighed for at følge kurset som tilskuer for 200 kr. for begge dage inklusive frokost mm.

Har det jeres interessse, vil jeg meget gerne høre fra jer -send en email om I kunne tænke jer en plads/ have lyst til at se kurset - forhåndstilkendegivelse er ikke bindende. http://www.horseinharmony.dk/kursusindhold.html

Mvh Henriette & Jakob27. januar 2011

Vi har nu opdateret følsiden med en oversigt over de enkelte hopper og muligheden for at reservere føl efter sin yndlingshoppe - så følg med på følsiden.

Man kan kun sige, at det går rigtig stærkt her på Stutteri Mailund. Vi har nemlig solgt hele tre ponyer, som får nyt hjem i den nærmeste fremtid. Emma Jane og Melody skal fremover bo hos Tina, Louise og Anne. Tina og Louise har i forvejen dejlige Sunset, og vi er rigtig glade for, at de nu skal forkæle de to damer fremover - for vi ved det bliver et hesteliv på første klasse.

Herudover får også Heartbreaker nyt hjem hos Inger og HP i Ribe, hvor det er meningen, at Heartbreaker skal være HP's ridehest. Vi havde en fantastisk hyggelig dag, da Inger og HP var på besøg for at se på hestene - og det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi meget gerne ville sælge et af vores dyr til en fremtid i deres kyndige hænder - for også her bliver hestene passet efter alle kunstens regler. Vi glæder os meget til at følge dem i deres nye "welshliv".

Sidst men ikke mindst, glæder det os helt utroligt meget, at Cecilia, Christina, Birgit og Klaus nu for alvor er tilbage i avlsregi igen. Vi glæder os til de hyggelige aftener på showground før diverse shows - til lange snakke om blodlinier og avlsstrategier - og ikke mindst til fælleskabet om kærligheden til verdens smukkeste race!Tilbageblik på 2010 - Godt Nytår!

3. januar 2011

Først og fremmest et stort "Godt Nytår" til alle jer welshvenner! Det er de store begivenheder, der er i centrum, når tankerne vender tilbage til det forgangne år 2010...

Vinterens arbejde med den nye hjemmeside er blot en enkel begivenhed i rækken af nye tiltag på Stutteri Mailund. Blandt de væsentligste kan blandt andet nævnes, at vi har solgt Valhallas Queen of Hearts tilbage til Carl og Karen. Vi har på stutteriet beholdt to døtre efter gamle Queen, nemlig Mailunds Queen of Benedict og Mailunds Heather.

I bytte fik vi (efter en del plagen!) den smukke og udtryksfulde hoppeplag Valhallas Lady Starlight efter Trevallion Lady Lillian og Rotherdale Rhodri – altså en halvsøster til vores egen Mailunds Magic Princess. Det er meningen, at den unge dame skal tilføre ”nyt blod” til vores avl uden, at vi dog mister forbindelsen til legendariske Tydfil Magic Princess! 

Det betyder, at alle vore fremragende avlshopper, med en enkelt undtagelse, bærer det værdifulde blod fra den firdobbelte Royal Welsh vinder  Tydfil Magic Princess, ligeledes mor til en firdobbelt Royal Welsh vinder Rotherdale Magic Princess. Men herudover bærer sidstankomne stamhoppe generne fra sin fornemme Trevallionslægt med sig - her tænkes ikke mindst på fantastiske dyr som Trevallion Flash Jack og Trevallion Pearl, sidstnævnte efter Tapton Rachael.

Med tanke på Stutteriets stærke kvalitet i bestanden af stamhopper og det forgangne års succes, ikke blot for os selv, men også for andre med relation til Stutteri Mailund, kunne man fristes til at tro, at fremtiden ligger åben for vore "hove" - men man skal vare sig med at tage succes for givet, og i stedet huske at være ydmyg og taknemmelig over for den del af lykkens stjernestøv, der blev én til del sammen med gode venners uvurderlige hjælp.

Welsh avl er først og fremmest tålmodighed og hårdt arbejde! Ikke mindst i en tid, hvor vandkopper fryser og folde beklædes med is. Men netop derfor er også særligt dejligt, i disse lidt vintermørke dage, at glæde sig over den forgange sommers succes og dejlige begivenheder.

Den første vil vil fremhæve er Mailunds Queen of Benedict, der ved Jysk Sommershow 2010 blev BEST IN SHOW. Det var første gang, vi udstillede hende. Ja, faktisk første gang nogensinde, hun var hjemmefra!

Glæden blev selvfølgelig ikke mindre af, at det ydermere var andet år i træk, at en Mailundpony kunne hjembringe titlen som BEST IN SHOW ved Jysk Sommershow. Men særligt Brynlee Williams meget anerkendende ord: "VERY TRUE to type!" varmede en hel del. Cirka 3 uger senere kunne Mailunds Queen of Benedict føje titlen 1. klasse til rækken af resultater!

 

BEST IN SHOW 2010 - Foto: Holmlund

 

Hendes første datter fra i år, Mailunds Abigail, har trods sin unge alder allerede vist sine kvaliteter på sommerens showbaner! Med bror Klaus ved siden, blev hun ved årets kåring således Klassevinder, Res. Ungdyr Champion sec. D samt Res. Følchampion overall af alle sectioner - og dermed bedste cobføl! Mailunds Queen of Benedict er igen ifolet med Fjordglimt Sir Johnson, og selv om det kommende føl med garanti bliver lige så smukt som det første - ja, så kan vi jo umuligt beholde dem alle!

 

Mailunds Abigail med Klaus Lindberg - Foto: CAJ

  

Herudover blev Stutteri Mailund ved årets Landskåring tildelt følgende titler:

Titlen: "Best turned-out Welsh pony in show" presented by Ysselvliedt Stud, Holland. Denne gang for Mailunds Queen of Benedict og overrakt af Mr. Harold Zoet, Ysselvliedt Stud, Holland. For øvrigt vandt vi samme statuette sidste år blot for klargøringen af Mailunds Magic Princess. Som kronen på værket sluttede Jakob af med at få overrakt ærespræmien for titlen: "Bedste Mønstrer" overrakt af Mr. Steve Everitt, Tireve Stud.

 

Bedste Mønstrer - Kåringen 2010 - Foto: CAJ

 

En lang række af hjemmesidens flotte fotos kan vi takke flere af welshforeningens fremragende amatørfotografer for - en særlig tak til jer! 


Velkommen til Stutteri Mailund
Stutteri Mailund
Ibstedvej 14, Jegindø
7790 Thyholm Danmark
E-mail: lindbergogjensby@mail.tele.dk
Tlf.: +45 27 630 830

Programmeret og hosted af nordicweb