Tilbageblik på et fremragende 2010 - Godt Nytår!

13.01.2011

Tilbageblik på 2010 - Godt Nytår!

3. januar 2011

Først og fremmest et stort "Godt Nytår" til alle jer welshvenner! Det er de store begivenheder, der er i centrum, når tankerne vender tilbage til det forgangne år 2010...

Vinterens arbejde med den nye hjemmeside er blot en enkel begivenhed i rækken af nye tiltag på Stutteri Mailund. Blandt de væsentligste kan blandt andet nævnes, at vi har solgt Valhallas Queen of Hearts tilbage til Carl og Karen. Vi har på stutteriet beholdt to døtre efter gamle Queen, nemlig Mailunds Queen of Benedict og Mailunds Heather.

I bytte fik vi (efter en del plagen!) den smukke og udtryksfulde hoppeplag Valhallas Lady Starlight efter Trevallion Lady Lillian og Rotherdale Rhodri – altså en halvsøster til vores egen Mailunds Magic Princess. Det er meningen, at den unge dame skal tilføre ”nyt blod” til vores avl uden, at vi dog mister forbindelsen til legendariske Tydfil Magic Princess! 

Det betyder, at alle vore fremragende avlshopper, med en enkelt undtagelse, bærer det værdifulde blod fra den firdobbelte Royal Welsh vinder  Tydfil Magic Princess, ligeledes mor til en firdobbelt Royal Welsh vinder Rotherdale Magic Princess. Men herudover bærer sidstankomne stamhoppe generne fra sin fornemme Trevallionslægt med sig - her tænkes ikke mindst på fantastiske dyr som Trevallion Flash Jack og Trevallion Pearl, sidstnævnte efter Tapton Rachael.

Med tanke på Stutteriets stærke kvalitet i bestanden af stamhopper og det forgangne års succes, ikke blot for os selv, men også for andre med relation til Stutteri Mailund, kunne man fristes til at tro, at fremtiden ligger åben for vore "hove" - men man skal vare sig med at tage succes for givet, og i stedet huske at være ydmyg og taknemmelig over for den del af lykkens stjernestøv, der blev én til del sammen med gode venners uvurderlige hjælp.

Welsh avl er først og fremmest tålmodighed og hårdt arbejde! Ikke mindst i en tid, hvor vandkopper fryser og folde beklædes med is. Men netop derfor er også særligt dejligt, i disse lidt vintermørke dage, at glæde sig over den forgange sommers succes og dejlige begivenheder.

Den første vil vil fremhæve er Mailunds Queen of Benedict, der ved Jysk Sommershow 2010 blev BEST IN SHOW. Det var første gang, vi udstillede hende. Ja, faktisk første gang nogensinde, hun var hjemmefra!

Glæden blev selvfølgelig ikke mindre af, at det ydermere var andet år i træk, at en Mailundpony kunne hjembringe titlen som BEST IN SHOW ved Jysk Sommershow. Men særligt Brynlee Williams meget anerkendende ord: "VERY TRUE to type!" varmede en hel del. Cirka 3 uger senere kunne Mailunds Queen of Benedict føje titlen 1. klasse til rækken af resultater!

 

BEST IN SHOW 2010 - Foto: Holmlund

 

Hendes første datter fra i år, Mailunds Abigail, har trods sin unge alder allerede vist sine kvaliteter på sommerens showbaner! Med bror Klaus ved siden, blev hun ved årets kåring således Klassevinder, Res. Ungdyr Champion sec. D samt Res. Følchampion overall af alle sectioner - og dermed bedste cobføl! Mailunds Queen of Benedict er igen ifolet med Fjordglimt Sir Johnson, og selv om det kommende føl med garanti bliver lige så smukt som det første - ja, så kan vi jo umuligt beholde dem alle!

 

Mailunds Abigail med Klaus Lindberg - Foto: CAJ

  

Herudover blev Stutteri Mailund ved årets Landskåring tildelt følgende titler:

Titlen: "Best turned-out Welsh pony in show" presented by Ysselvliedt Stud, Holland. Denne gang for Mailunds Queen of Benedict og overrakt af Mr. Harold Zoet, Ysselvliedt Stud, Holland. For øvrigt vandt vi samme statuette sidste år blot for klargøringen af Mailunds Magic Princess. Som kronen på værket sluttede Jakob af med at få overrakt ærespræmien for titlen:"Bedste Mønstrer" overrakt af Mr. Steve Everitt, Tireve Stud.

 

Bedste Mønstrer - Kåringen 2010 - Foto: CAJ

 

En lang række af hjemmesidens flotte fotos kan vi takke flere af welshforeningens fremragende amatørfotografer for - en særlig tak til jer! 

Nyhedsarkiv
  • da
  • en
  • Mailunds Pendragon og Mailunds Magic Johnson på vej til VM 18.07.2023 Niels og Lene - Team Shelde har netop offentliggjort at holdet officielt er udtaget til VM for 2-spand i Holland i slutningen af august. Læs mere under "News"
  • Fra føl til DM! 09.07.2018 Vi glæder os i disse dage over Team Shelde og hans røde Mailundspand med Mailunds Sir Harrison og Mailunds Magic Johnson. DM kvalificeringen er i hus, ligesom Shelde og to-spandet også er udtaget til eliteholdet frem mod VM i Ungarn i 2019!
  • Stort tillykke til Julie Jepsen & Mailunds Hadrian 03.04.2013 Høje procenter og flotte placeringer hører til dagens orden, når Julie og Mailunds Hadrian betræder stævnepladsernes nyrevne dressurbaner! Herfra ønsker vi dem stort tillykke med de flotte resultater og krydser fingre for dem, når de

 
Stutteri Mailund - Logo

Programmeret og hosted af nordicweb